Soluble glucides accumulation during the tempering of wheat and barley varieties

Authors

  • Ioan PUIA University of Agricultural Science and Veterinary Medicine, 3-5 Mănăștur St., 400372 Cluj-Napoca (RO)
  • Teodora MARCU University of Agricultural Science and Veterinary Medicine, 3-5 Mănăștur St., 400372 Cluj-Napoca (RO)
  • I. KAIN University of Agricultural Science and Veterinary Medicine, 3-5 Mănăștur St., 400372 Cluj-Napoca (RO)

DOI:

https://doi.org/10.15835/nbha118

Keywords:

orz de toamna, grau, analiza refractometrica

Abstract

"Starea de rezistenta la ger" cum o numeste Tumanov (1), adica starea fiziologica a plantelor capabile de calire, se realizeaza prin procese complexe de pregatire pentru iernat, procese care au loc in protoplasma si vacuola celulei. Prin cercetari anterioare s-a dovedit ca la orzul de toamna se dezvolta slab factorii protoplasmatici ai rezistentei; analiza refractometrica a substantei uscate solubile indica o acumulare a acesteia atat la soiurile de grau cat si la cele de orz (2). Datele care se prezinta in aceasta nota aduc completari celor anterioare (2) cu privire la acumularea glucidelor solubile in celulele orzului de toamna prin procesul de calire.

Downloads

Published

1965-08-05

How to Cite

PUIA, I., MARCU, T., & KAIN, I. (1965). Soluble glucides accumulation during the tempering of wheat and barley varieties. Notulae Botanicae Horti Agrobotanici Cluj-Napoca, 1(1), 53–55. https://doi.org/10.15835/nbha118

Issue

Section

Research Articles
CITATION
DOI: 10.15835/nbha118